Friidrott Resor

Ungdomsfinnkampen 2018🇾đŸ‡Ș

22 september, 2018

Ungdomsfinnkampen 2018 blev min tredje ungdomsfinnkamp och Àven min sista. Detta Äret gick finnkampen i Tammerfors och det var hÀr som jag fick för första gÄngen ta pÄ mig landslagsklÀderna för 2 Är sedan.

Detta Äret fick jag hoppa lÀngd för Sverige tillsammans med Klara RÄdbo. Inhoppningen kÀndes ÀndÄ bra och mitt första tÀvlingshopp var lÄngt men tyvÀrr lite lite övertramp.  I andra och tredje hopp omgÄngen blev bÄda hoppen 6.08. Löpningen var inte alls bra i de hoppen, vÀldigt spÀnd o hackig löpning. Jag försökte verkligen tÀnka pÄ en bra och avspÀnd löpning de sista hoppen men det funkade inte alls denna gÄngen. 6.o8 blev slutresultatet, jag var besviken efterÄt eftersom jag ville hoppa lÀngre, men jag tog i alla fall hem segern och tog viktiga poÀng till laget. Jag skulle Àven springa 4x400m men jag hade ont i halsen hela tÀvlingsdagen och dagen efter blev jag rejÀlt förkyld, sÄ det var nog bra att jag inte sprang. Men tjejerna vann stafetten pÄ ett lysande sÀtt ÀndÄ, sÄ det va kul.

Jag var Àven lagkapten tillsammans med Johan Claeson för hela hÀrliga ungdomsfinnkamps truppen, sÄ det var ett roligt och hedrande uppdrag.

Mitt övertramps hopp: IMG_3606

Tilde Johansson, Falkenbergs IK, kapten ungdomslandslaget,
David Vendel, coach,

You Might Also Like