Friidrott Resor

UEM Guld?

26 juli, 2018

Tisdagen den 3 juli åkte hela landslags gänget till Györ. Vi alla samlades på Arlanda flygplats, sen flög vi till Wien och tog sedan buss till Györ. Vi kom fram ganska sent så när vi kom fram så var det bara att äta, hämta landslagskläder och in i sängen och sova. På onsdagen åkte vi in till arenan och kollade läget och jag körde ett lätt tränings pass.

På torsdagen var det dax för längd kval. Gränsen var 6.15 men man skickar alltid de 12 bästa även om man inte har klarat kvalgränsen. Jag inledde tävlingen med ett 5.93 hopp. Jag träffade inte plankan men det var ändå ett okej hopp. Andra hoppet kom jag fel i ansatsen och bara sprang igenom hoppet. Lina min teamcoach höll koll på alla resultat, så jag visste vilken placering jag låg på. Jag var bland dem sista i hoppordningen vilket gjorde att vi hade lite mer koll eftersom det inte kom så många hoppare efter mig. När jag skulle gå ut på ansats banan och hoppa mitt tredje och sista hopp så behövdes inte det eftersom jag var redan klar för final. ?

Finalen var på kvällen dagen efter. Jag var laddad och fokuserad. Jag var ganska långt bak i hoppordningen i finalen också, så man fick hålla igång så man höll sig varm innan det var min tur. Vindarna var bra, det blåste medvind hela tiden. När det var min tur att gå ut på ansatsbanan så sprang jag på bra och fick till ett bra hopp på 6.33w. Inte en solklar planktäff  och tekniken var sådär. Men medvinden var på min sida. Jag kände att detta hoppet kunde vara en medalj plats. Men jag var inte säker för det var så många bra hoppare. Andra hoppet hoppade jag 6.05 och sen hade jag inga mer godkända hopp på hela tävlingen. Stod även över dem två sista hoppen för jag hade lite små kramp i vänstra baklåret. Men vi hade koll vad alla hade hoppat och det blev lite nervöst i slutet när det inte var så många kvar som skulle hoppa. Men när jag insåg att jag vann så blev jag jätte glad och jag sprang och tog den svenska flaggan runt mig. Riktigt häftigt!!!

Sen fick jag gå igenom media gången. Där jag fick göra 3 intervjuer på engelska. Jag är inte så bra på engelska så det gick inte så bra ?Men jag får träna vidare på engelskan framöver. Sen gjorde jag även min första dopingkontroll. Men det häftigaste av allt var att gå upp på prispallen och vinka och höra sin nationaldag sång. Det va coolt och något som man har drömt om hela sitt liv, där vill man stå fler gånger!!

Veckan i övrigt var riktigt kul. Det var ett väldigt bra gäng. Vi gjorde även små leka i uppvärmningstältet och hade jätte bra stämning där, som våra ledare och sjukgymnasters bidrog till. Vi hade också tävlingar så som att “bära upp en serb”, “sjunga den ungerska nationalsången” och “bryta arm med en tysk” med mera. Super kul var det. Vi hade även en avslutningsfest för alla länder som var med. Så en väldigt rolig vecka, men det roligaste va såklart att ta UEM guld. ?

Nästa tävling blir USM

bilder: deca text och bild och syrran

1, JOHANSSON Tilde
2, PIFFARETTI Emma, Schweiz
3, KARÍDI Spiridoúla, Grekland

 

You Might Also Like