Friidrott Resor

UEM GuldđŸ„‡

26 juli, 2018

Tisdagen den 3 juli Äkte hela landslags gÀnget till Györ. Vi alla samlades pÄ Arlanda flygplats, sen flög vi till Wien och tog sedan buss till Györ. Vi kom fram ganska sent sÄ nÀr vi kom fram sÄ var det bara att Àta, hÀmta landslagsklÀder och in i sÀngen och sova. PÄ onsdagen Äkte vi in till arenan och kollade lÀget och jag körde ett lÀtt trÀnings pass.

PĂ„ torsdagen var det dax för lĂ€ngd kval. GrĂ€nsen var 6.15 men man skickar alltid de 12 bĂ€sta Ă€ven om man inte har klarat kvalgrĂ€nsen. Jag inledde tĂ€vlingen med ett 5.93 hopp. Jag trĂ€ffade inte plankan men det var Ă€ndĂ„ ett okej hopp. Andra hoppet kom jag fel i ansatsen och bara sprang igenom hoppet. Lina min teamcoach höll koll pĂ„ alla resultat, sĂ„ jag visste vilken placering jag lĂ„g pĂ„. Jag var bland dem sista i hoppordningen vilket gjorde att vi hade lite mer koll eftersom det inte kom sĂ„ mĂ„nga hoppare efter mig. NĂ€r jag skulle gĂ„ ut pĂ„ ansats banan och hoppa mitt tredje och sista hopp sĂ„ behövdes inte det eftersom jag var redan klar för final. 😊

Finalen var pÄ kvÀllen dagen efter. Jag var laddad och fokuserad. Jag var ganska lÄngt bak i hoppordningen i finalen ocksÄ, sÄ man fick hÄlla igÄng sÄ man höll sig varm innan det var min tur. Vindarna var bra, det blÄste medvind hela tiden. NÀr det var min tur att gÄ ut pÄ ansatsbanan sÄ sprang jag pÄ bra och fick till ett bra hopp pÄ 6.33w. Inte en solklar planktÀff  och tekniken var sÄdÀr. Men medvinden var pÄ min sida. Jag kÀnde att detta hoppet kunde vara en medalj plats. Men jag var inte sÀker för det var sÄ mÄnga bra hoppare. Andra hoppet hoppade jag 6.05 och sen hade jag inga mer godkÀnda hopp pÄ hela tÀvlingen. Stod Àven över dem tvÄ sista hoppen för jag hade lite smÄ kramp i vÀnstra baklÄret. Men vi hade koll vad alla hade hoppat och det blev lite nervöst i slutet nÀr det inte var sÄ mÄnga kvar som skulle hoppa. Men nÀr jag insÄg att jag vann sÄ blev jag jÀtte glad och jag sprang och tog den svenska flaggan runt mig. Riktigt hÀftigt!!!

Sen fick jag gĂ„ igenom media gĂ„ngen. DĂ€r jag fick göra 3 intervjuer pĂ„ engelska. Jag Ă€r inte sĂ„ bra pĂ„ engelska sĂ„ det gick inte sĂ„ bra 😂Men jag fĂ„r trĂ€na vidare pĂ„ engelskan framöver. Sen gjorde jag Ă€ven min första dopingkontroll. Men det hĂ€ftigaste av allt var att gĂ„ upp pĂ„ prispallen och vinka och höra sin nationaldag sĂ„ng. Det va coolt och nĂ„got som man har drömt om hela sitt liv, dĂ€r vill man stĂ„ fler gĂ„nger!!

Veckan i övrigt var riktigt kul. Det var ett vĂ€ldigt bra gĂ€ng. Vi gjorde Ă€ven smĂ„ leka i uppvĂ€rmningstĂ€ltet och hade jĂ€tte bra stĂ€mning dĂ€r, som vĂ„ra ledare och sjukgymnasters bidrog till. Vi hade ocksĂ„ tĂ€vlingar sĂ„ som att “bĂ€ra upp en serb”, “sjunga den ungerska nationalsĂ„ngen” och “bryta arm med en tysk” med mera. Super kul var det. Vi hade Ă€ven en avslutningsfest för alla lĂ€nder som var med. SĂ„ en vĂ€ldigt rolig vecka, men det roligaste va sĂ„klart att ta UEM guld. 😊

NÀsta tÀvling blir USM

bilder: deca text och bild och syrran

1, JOHANSSON Tilde
2, PIFFARETTI Emma, Schweiz
3, KARÍDI SpiridoĂșla, Grekland

 

You Might Also Like