Friidrott

SM GULD?

7 mars, 2016

I helgen var de USM i Uddevalla och jag kom hem till Falkenberg med 2 SM guld.?

Jag började tävlingen på lördag morgon med kula. Kulan blev väldig spännande. Jag låg på en tredje plats väldigt länge. Men till sist hamnade jag precis utanför pallen på en fjärde plats, 7cm från andra platsen, men jag gjorde ändå pers.

Efter kulan hoppade jag längd kval. Kval gränsen var 5.10 och jag behövde bara ett hopp för att gå vidare till final, så de var skönt. Jag hade även kval på 200m, jag sprang på tiden 25.03 och gick direkt till final med den snabbaste tiden. På lördag kvällen bodde jag och familjen på hotel med coachen Erik, Sofie och klubbkompisen Amanda.

På söndag var de final både i längd och 200m. I längd hoppet stämde ansatsen inte riktig. Jag fick aldrig till en bra plankträff. Men resultatet blev 5.78, utan att träffa plankan och de räckte till ett guld. Jag blev jätte glad! Men jag firade inte så länge, för jag fick snabbt ladda om till finalen på 200m som gick lite senare på eftermiddagen. I finalen fick jag en bra start och kom i kapp tvåan efter första kurvan och var förbi på långsidan. Sen tryckte jag på ännu mer i sista kurvan och kom in i mål som segrare?. Tiden var 24.95, första gången jag var under 25 s, så de var riktigt kul.

En bra helg med 2 SM guld!! image


You Might Also Like