Friidrott Resor

EYOF Ungern🇾đŸ‡Ș

2 augusti, 2017

Den hÀr resan till Ungern har varit kul och lÀrorik.

Jag började mitt tÀvlande pÄ mÄndagen dÄ det var lÀngd kval. Kval grÀnsen var 5.85 och det klarade jag i första försöket.

Dagen efter var det final. Det var vĂ€ldigt olika vindar och det gjorde det ganska svĂ„rt att fĂ„ till ansatsen. Jag fick Ă€ven lite kĂ€nningar i rumpan under tĂ€vlingens gĂ„ng som jag hade i vĂ€rldsungdoms spelen, men denna gĂ„ng var det inte alls lika mycket. Inför sista hoppet lĂ„g jag pĂ„ femte plats, men jag klappade igĂ„ng publiken och klarade att hoppa upp mig pĂ„ tredje plats. Efter tĂ€vlingen var jag besviken för att jag vet att jag hade guld hopp i mig. Men det var Ă€ndĂ„ kul att gĂ„ ifrĂ„n tĂ€vlingen med en medalj.đŸ„‰

2 dagar efter sprang jag semi i 100mh. Allt kÀndes jÀtte bra innan, men pÄ andra hÀcken slog jag i hÀcken rejÀlt och jag tappade mycket med fart, men jag fortsatte loppet och pÄ sjunde hÀcken ramlade en polska pÄ min bana och jag fick runda henne för att stÄ pÄ benen. Men fast detta röriga lopp sÄ kom jag under 14s och jag Àr förvÄnad att jag stod pÄ benen. Sverige skickade in en protest eftersom polskan ramlade in pÄ min bana. Vi trodde inte den skulle gÄ igenom, men det gjorde den. Dagen efter stod jag pÄ banan igen. Helt ensam och jag var jÀtte taggad och jag tyckte att det skulle bli jÀtte kul att fÄ springa igen. Jag var sÄ taggad att jag kom med fel ben pÄ första hÀcken (som aldrig har hÀnt innan) och jag fick avsluta loppet. Jag var sÄklart besviken, men nu har jag glömt de dÀr loppet.

Jag kom i alla fall hem till Falkenberg med ett europeisk ungdoms OS brons. Men nĂ€sta gĂ„ng vill jag höra min nationalsĂ„ng och stĂ„ överst pĂ„ pallen.😊

Utanför tÀvlingarna hade vi jÀtte roligt. PÄ kvÀllarna hade vi roliga lekar eller uppdrag som vi skulle göra under dagen. Vi bodde i vÄnings hus och hela svenska truppen bodde pÄ vÄning 8 eller 9. Alla 7 friidrott tjejer bodde tillsammans i en lÀgenhet. Maten fanns i ett jÀtte stort mattÀlt. Det var lite ensidig mat men det gick att Àta och det fanns alltid nÄgot man tyckte om. Det fanns ocksÄ mycket sÀkerhets kontroller, innan maten, innan boendet, innan arenan mm. Vi gick ocksÄ pÄ en invigning dÀr vi fick gÄ in pÄ inneplan nÀr dom ropade Sverige. Och vi gick ocksÄ pÄ en avslutning dÀr det var lite uppvisningar i början, men sen var det mest dans nÀr en DJ kom dit.

NÀsta Är Àr det JEM för 17 Äringar i Gyor och dÄ hoppas jag att jag fÄr chansen att komma dit igen.

 

 

 

You Might Also Like