Friidrott

3 friidrotts helger i rad😊

13 december, 2017

Nu i höst har jag varit pÄ tvÄ friidrottslÀger och tÀvlat i 400m pÄ julklapps jakten

 • MĂ„ngkamps lĂ€ger 24-26 nov (GĂ€vle)
 • TĂ€vling 400m 2 dec (Göteborg)
 • Hopp lĂ€ger 8-10 dec (Göteborg)

MÄngkamps lÀgret

Årets mĂ„ngkamps lĂ€ger hölls i Ă„r i GĂ€vle i den nya fina arenan. Det var tredje gĂ„ngen jag fick vara med pĂ„ mĂ„ngkampens utvecklingstrĂ€ff och det Ă€r alltid lika kul. Vi samlades pĂ„ fredag kvĂ€ll dĂ€r vi hade lite möte om hur 2017 har sett ut och vad det finns för tĂ€vlingar under 2018. PĂ„ lördagen började vi med första trĂ€ningspasset som bestod av mĂ„nga olika övningar för höjd som Stefan Fougman och Filip Regander höll i. Vid lunch tid hade Karin Torneklint en förelĂ€sning om hur hon tĂ€nker nĂ€r hon tar ut folk till ett landslag och lite andra intressanta saker. PĂ„ eftermiddagen hade vi tekniktrĂ€ning i hĂ€ck som Karin och Jonas Anselm höll i. PĂ„ kvĂ€llen spelade alla aktiva bowling pĂ„ stan.

PÄ söndagen hade vi lite tester. Vi körde fram och bakÄt kast med 3 kg kula, stÄende lÀngd och stÄende 3-steg. Om man jÀmför mina resultat med förra Äret sÄ har jag persat i allt utan i stÄende lÀngd som var ungefÀr samma. Sen körde vi ett uthÄllighets pass som bestod av 2x(800m,600m,300m)

2016

 • stĂ„ende lĂ€ngd: 2.55m
 • stĂ„ende 3-steg: 7.27m
 • kulkastbak 3kg: 15.58m
 • kulkastfram 3kg: 14.08

2017

 • stĂ„ende lĂ€ngd: 2.56
 • stĂ„ende 3-steg 7.78
 • kulkastbak 3kg: 16.64
 • kulkastfram 3kg: 15.31

Julklappsjakten

I Är pÄ julklapps jakten var jag bara med pÄ 400m. Förra Äret var jag ocksÄ med pÄ 400m, men dÄ var jag inte sÄ nöjd efter loppet för jag kÀnde att jag hade mer att ge. SÄ i Är hade jag som plan att gÄ ut hÄrt och ge det en chans. Jag hade kört pÄ hela veckan frÄn tisdag till fredag med hÄrd trÀning sÄ ja visste inte riktigt var jag lÄg form mÀssigt. Men dem första 200m gick jag ut pÄ 26-26.5 precis som jag ville. Jag höll bra tills det var ungefÀr 100m kvar sen blev jag trött, men jag tyckte jag höll löpstegen bra ÀndÄ hela vÀgen i mÄl. Jag kom in i mÄl pÄ ett nytt pb 56.18 som Àven var tÀvlingsrekord. Det var kul att vara tillbaka pÄ tÀvlings banan igen efter mÄnga veckor av grundtrÀning. NÀsta tÀvling blir DM och sedan quality game i VÀxjö.

Hopp lÀger

hopp lÀgret i Är hölls i Göteborg och jag var inbjuden i lÀngd. Vi samlades pÄ fredag kvÀll, dÄ vi började med ett lÀngd hopp pass. Vi hade en lasermÀtare pÄ ansatsbanan som mÀtte vÄr hastighet och sen filmade vi alla hopp. Jag hoppade med kort ansatts och vi mÀtte alla hopp. Yannick Tregaro var trÀnare för oss lÀngdhoppare under helgen.

PÄ lördagen gjorde vi massa tester bÄde pÄ för och eftermiddagen. NÄgra tester som vi bland annat gjorde var vertkal hopp, dropp jump, 5 enbenshopp och 5 mÄngsteg. Vi har inte fÄtt alla test resultat Ànnu men nÀr jag fÄr det sÄ lÀgger jag ut det. Vi lyssnade Àven pÄ en förelÀsning som hölls av Mathias Wernbom som Àr forskare vid Göteborgs Universitet med inriktning pÄ trÀningsfysiologi. Vi hade Àven gren samtal dÀr vi fick se pÄ vÄra videos nÀr vi hoppade och Yannick höll Àven en liten förelÀsning under helgen.

You Might Also Like